Skala och finhacka vitlöken. Skala och finhacka lök ochvitlök. vitlöksklyftor. Frityroljan kan silas närdenkallnat, förvaras i kyl och sedan användas till fritering flera gånger
Skär cm-tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. smördeg, färsk, kavlad. Riv osten grovt över den, strö över finhackad persilja och peppra
enliten nypa malenvitpeppar. Gör såhär. Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Men nu gjorde jag det, ochvisst var de goda. I smågodis finns tillräckligt med färgämnen för att måla hela världenoch chips och annan stärkelserik mat kan ge nervskador och cancer
Rör ner vitlökoch häll upp i en smord ugnssäker form. Skala potatisenochskärden i skivor. 1muskotnöt, riven. 1vitlöksklyftor, finhackade. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisenär mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.