Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. jag tycker bullan blir luftigare med ett ägg. Tillsist ner med mjölet, jag brukar köra ner 12-13 dl på en gång, knådar och sedan tillsätter jag lite i sänder tills degen blir blank, smidig och så fort den släpper kanterna i bunken, får den inget mer mjöl
När du har rullat ihop degen med fyllningen i, och skurit i lämpliga bitar, dra den degbiten som är ytterst, under bullen innan du lägger den i formen, då blir inte denna bit torr eller bränd och bullen håller ihop lite bättre
Men när jag är hemma hos mina föräldrar i Örebro tillsammans med familjen, och dessutom har min mormor två kvarter bort, är det ju fler som kan mumsa i sig av bullsatsen, så då passar jag på
Cozonac kan fyllas med torkade frukter – typ russin, malda valnötter, vallmofrön. I Rumänien bakas - till stora helger (Påsk, Jul) eller fester (bröllop) – ett vetebröd som kallas Cozonac
Strö litet mjöl över degen och täck den med en bakduk. Grädda småbullar i mycket god ugnsvärme, 275 grader, ca 5 minuter, och större bröd i medelgod ugnsvärme, 225 grader, 10-15 minuter (ca 50 småbullar eller 4 längder) 5 dl mjölk
Rulla ihop och lägg med skarven ner på smord plåt. Snitta brödet med vass kniv. Arbeta kraftigt, 6 minuter med maskin eller det dubbla med armkraft. Jäs övertäckt i ca 25 minuter tills degen snabbt reser sig efter ett lätt tryck med pekfingret
Sambon önskade sig en rulltårta med choklad, drömrulltårta tänkte jag genast då, tur att frågade vad han exakt ville ha för rulltårta för det var en vanlig ljus rulltårta han ville ha medchokladfyllning
Vispa ner resten av mjölken tillsammans med äggen och tillsätt sedan det smälta smöret. Om du använder banan eller något annat så ska det i tillsammans med chokladen innan du viker ihop
Lägg ihop marängerna två och två medchokladfyllning emellan. Lägg smeten i en spritspåse utan tyll och spritsa ut 60 små maränger på plåtar med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.