Den här lilla rätten passar perfekt som förrätt - eller en lättare lunch. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Vitlöks- & citronsmör. Blanda potatisen med olja, salta och krydda med persillade. Till mozzarellasalladen hade jag gjort vitlöksbröd på vik-vila-brödet från i går
Koka riset med lök och buljongtärning. Servera med en blandad sallad. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Det går bra att ersätta fläskfilén med kycklingfilé. ½-1 tsk chiliflakes. Smaka av med ytterligare salt, svartpeppar och olivolja 10 bufféportioner. ½-1 tsk chiliflakes
Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika. Lägg grönsakerna i grytan och späd med hälften av marinaden
Bryn dem i smör en panna , krydda med salt, peppar och grillkrydda. 1-2 krukor färsk, finhackad basilika1 dl balsamvinäger2 dl olja½ msk salt½ tsk svartpeppar100 g soltorkade tomater (som hackas)Blanda ihop alla ingredienser. 1-2 krukor färsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.