Detta kan nog vara den godaste vegetariska maträtten jag någonsin själv har tillagat. Meat-free Monday är tillbaks med dessa otroligt goda kikärtsbullar
Förutom kåldolmar är det här min favoriträtt när det gäller husmanskost, just därför blev jag löjligt mallig när jag lyckades få till ett par vegetariska biffar som blev alldeles perfekta i konsistensen
Ibland händer det. Jävlar alltså. Och det roliga är att det har hänt ganska ofta nu på senaste dessutom. Både med fejkonet, med palten (som ni får läsa om i min kommande kokbok
Vegetariska biffar. Tomt kylskåp, riktigt tomt, så det fick bli en storhandling i dag. Fick med mig hjälp i form av dotter, men fick muta med fika på Stålboms konditori
Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.