4 4 port ris 2 dl torkade röda linser 1 gul lök 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1/2 msk curry 2 tsk tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 400 ml kokosmjölk 1/2 blomkålshuvud 250 g körsbärstomater 1 lime salt och peppar 65 g babyspenat 1 dl cashewnötter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag får väl återkomma med ett recept på en tomatfri, vegetarisk stroganoff vid ett senare tillfälle, så att ni kan jämföra och se vilken variant som ni tycker är godast
Woka nu grönsakerna, börja med morötterna som är hårdast och låt sedan de övriga grönsakernawokas i omgångar och i sista svängen låter du ingefära, vitlök och chilihacket fräsa med
Jag gillar att ha det stekta ägget till men i den här pytten bytte jag ut kött mot halloumioch så körde jag i en hel drös med rotfrukter jag hade hemma
För att göra soppan lite mer mättande och lite tuggmotstånd toppade jag den med stekt halloumi. Nu är jag sugen på att även göra min egen tahini men till det här receptet fick det bli en färdigköpt och den passade väldigt bra i morotssoppan tillsammans med fänkålsfrön och kummin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.