Smörbakad blomkålmed trattkantarells-sabayonne och fetaost. Börja med att skiva löken runt och bryna i olja i en gryta eller stekpanna med höga kanter tills den får mycket färg utan att brännas
Idén till denna vegetariska middagsgryta, med b. Det blir mycket sådan mat här hemma just nu eftersom både jag och maken har med oss matlåda till jobbet
Vegetarisk pytt med brysselkål, svamp- och gröna linser. pytt med brysselkål, svampoch gröna linser. Ringla över rapsolja och smaksätt med flingsalt och några kvistar timjan
Krämig polenta med lök, svampoch rosmarin. Skala vitlöken och krossa den med knivbladet. Men ger du den bara tillräckligt med kärlek under tillagningen så ska du se att den kommer ge dig samma kärlek tillbaka när du äter den
Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och släng i blomkålenmed smör. Blanda runt, smaka av med salt och peppar (samt om du behöver ha i mer kryddor)
Riktigt gott blev det, så det får bli den här veckans vegetariska middag. Den kokade jag sedan och förvandlade till biffar tillsammans med blandad svamp
Min Vegetariska risotto. Ingredienserna till en risotto kan varieras i det oändliga, allt ifrån klassikern Risotto alla Milanese med saffran till Risotto al Barolo med rött vin och korv eller varför inte som här, en variant med härliga och nyttiga grönsaker
Smält smör och blanda med citronsaft – för veganskt, byt smöret mot mjölkfritt smör eller rapsolja. Koka under tiden upp vatten med grönsaksbuljong i en separat kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.