Ingredienser Portioner: 4 500 g pasta 1 gul lök 300 g champinjoner 50 g soltorkade tomater rapsolja (till stekning) 2 dl växtbaserad crème fraiche 1 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) salt svartpeppar Till servering veganskt ostalternativ (gärna veganparmazano eller gör egen se recept i tips) färsk timjan ev 300 g kokta haricots verts Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag lagade pasta medchampinjoner, vitlök och persilja och serverade kycklingben till den. Fräs vitlöken och champinjonerna i smör och krydda med salt och pepparn
400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon). 1 gul lök, stor 4 vitlöksklyftor 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon) 1 burk kokosgrädde á 400ml 3 msk tamari (eller annan soja) 2 msk färsk basilika, finstrimlad 2 msk färsk oregano, finhackad 2 msk färsk timjan, finhackad 160 g färsk bladspenat 2 msk olivolja, till stekning Salt svartpeppar
Maken tyckte till och med att det var en av de godaste lasagner som han någonsin ätit. Vi käkade den smarriga lasagnen med våra vanliga grönsakstillbehör (rivna morötter, pizzasallad och squashröra)
Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs champinjonerna tillsammans med kasslern lite lätt. Receptet kommer ursprungligen från jennysmatblogg där många recept numera hämtas ifrån som inspiration till veckans meny med lite justeringar
Eftersom lasagnen medchampinjoner och ädelost, som ni fick recept på för ett tag sedan, blev kanongod och gillades av alla i familjen så valde jag att använda i stort sett samma ingredienser i denna pastasås
Jag började med att fräsa på mina burkchampinjoner i en olja som jag sparat från en glasburk med soltorkade tomater, jag har faktiskt även haft i färsk chili i den oljeflaskan ett tag så det dragit åt sig lite styrka
En underbart god veganskpastasås som går fort att laga. Servera med pasta eller ris. 1 dl röda linser1/2 paprika1/2 gul lök1/4 av en normalstor zucchini1 buljong tärning1 förp 400g passerade tomater1 nypa methilöv1 nypa rosmarin1 nypa basilikasalt efter smak2 msk tomatpurè2 knivsuddar med rökt paprikapulver Gör så här
En krämig pastasåsmed bacon och champinjoner går fort att göra och uppskattas av hela familjen. Koka pastan enligt anvisningarna och rör sedan ner den i pastasåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.