Toppa med plockade salviakvistar, salt och peppar. Dela pumpan på längden och gröp ur kärnhuset. Blanda blåmögelost och ricotta och fördela osten i urgröpningen efter kärnorna
Dela auberginen i två men låt stjälk-änden sitta ihop, lägg på en tallrik och fyll med persilje-röran underst och fetaosten på, ringla lite extra olivolja på toppen
Hacka tomaterna och fördela över auberginen. Salta och låt ligga och dra ur vätska en stund. I originalreceptet ska auberginen paneras i majsmjöl, men det skippade jag
Ochmed tanke på att mina rabarber inte heller ska bli till sötsaker i år blev det till att laga en lite krämig bönröra med rabarber och sjökorall att lägga på auberginehalvorna
Dela auberginerna på längden, snitta ytorna och pensla med olivolja, salta och peppra. Vi åt det igår med grillade lammkotletter som fått marinerat i mortlade vitlöksklyftor och rosmarin
Pasta med spenat, zucchini ochaubergine. För några veckor sedan hade vi kräftskiva med min sambos familj, och då lagade jag den här pastasalladen till buffébordet
Vår reseledare Ulla nämnde att hennes paradrätt är ”Melanzane alla parmigiana”, en vegetarisk rätt medaubergine som varvas med tomatsås, parmesan och mozzarella och sedan gratineras i ugn
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.