Det blev den här pajen, som få bli veckans vegetariska inslag. För ett par veckor sedan döptes mitt lilla barnbarn, och då bjöds släktingar och vänner på paj och kladdkakor efteråt
Denna pastarosso är tagen ur boken. Till middagen åt vi vanlig spagetti men till matlådan dagen efter körde jag med bönpasta, vilket också funkade superbra och är ett bra alternativ för att tillföra lite extra protein till rätten
Koka pastan. Häll av pastavattnet och blanda alltsammans. Pasta till 4 personer (jag använde Barillas Bavette). /Anna 4 portioner Pasta till 4 personer (jag använde Barillas Bavette)
Bl a hittade jag en Mozarellamix, som inspirerade mig till veckans vegetariska recept - en aubergine- och zucchinigratäng med tomatsås och just mozarella
Idag bjuds det ugnsbakade, vegetariska sojafärsfyllda auberginer här på bloggen. Det får mig att minnas att en lunchresturang här i Uppsala för några år sedan på sin Dagens Meny frejdigt annonserade "Ugnsbakade aboriginer"
Vi är ju vegetarianer och fler och fler visar intresse för den vegetariska maten (tack och lov) så jag tänkte börja köra med "Veckans vego" här på bloggen
Veckans vego är en mumsig helgfavorit här hemma. Vi är inne på höstens andra förkylningsomgång, men som vanligt blir vi inte helt däckade i några få dagar, utan lite småhängiga i många dagar
Eftersom jag inte äter mjölkprodukter främst för att jag har MS vilket är en autoimmun sjukdom och jag måste hålla inflammationerna nere så är tyvärr inte yoghurt eller kvarg ett snack alternativ för mig
4 390 g stora vita bönor 2 1/2 dl vispgrädde ca 7 dl pasta (gärna penne) 7 dl motsvarar ca 280 g 2 förp mozzarella (à 125 g) 200 g frysta haricots verts Att ha hemma 6 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1/2 dl chilisås 1 tsk oregano Lägg till i inköpslistan
Ja idag är det ju enligt svensk tradition taco fredag och då kan man inte (läs får man inte) äta något annat än tacos, så jag tänkte dela med mig utav ett vegansk alternativ, nämligen vegan fajitas
Ja så var det dags för veckans 4 vego middagstips och idag blir det rotfrukter med en vanlig kikärtshummus och en hummus gjord på avokado och pistagenötter mums
Lillebror i familjen har en förkärlek för en siciliansk rätt som heter Pasta alla Norma. Det är helt enkelt pasta som läggs i en sås gjord på vitlök, lök, passerade tomater, basilika och tärnad äggplanta
Jag ska nämligen som veckans 3 recept få lov att presentera min hemliga sås, recaito. Ja nu hörni läsare så ska ni faktiskt få reda på en liten hemlis här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.