Linda hade fixat en fräsch potatissallad till badtunnefesten. Jag var med i en Instagramtävling för polarbröd där man skulle tagga polarstund och visa något med polarbröd man bjudit på
Koka potatisen (går lika bra med färskpotatis). Lägg övriga ingredienser i en kastrull och koka upp. När potatisen är färdigkokt, skiva och lägg i créme fraichesåsen
Toppa sen med räkor, ägg, rödlök, pepparrot och dill. Bottna ett fat med potatisen och salta lätt. 1 dl pepparrot, finriven. 600 g kokt potatis, i skivor 200 g skalade räkor 4 kokta ägg, grovhackade 1 rödlök, skivad 1 dl pepparrot, finriven 1 dl plockad dill 200 g smör salt
-) I stället för att göra en dressing till potatisen steker jag den i fettet från fläsket och med lite smör vilket gör den saftig tillsammans med alla grönsaker
Finns inte det krydda med salladskrydda. VarmPotatissallad 4 port. 1 stor grovriven morot, dessa lägges i potatiskoket tillsammans med 14 halverade sockerärtor. Låt dem bara koka med 1 min, häll sedan av vattnet, Om man låter morot och ärtor vara med en minut blir salladen varmare. 1 burk creme fraiche gärna med örtsmak blandas i mycket lätt. VarmpotatissalladVarmPotatissallad 4 port
Åka ut med båten, mysa med Isbjörnen, gå på bröllop. ) och rör ner pepparroten. Den här salladen åt vi innan vi åkte hem från Orust i söndags, och det där med brynt smör i dressingen är ju genialiskt
Blanda den varma potatisen med mandelpeston och hackad basilika, salta och peppra. Något som blev riktigt mumsigt är den här nya ugnsrostade potatissalladen som var ett bra till behör till kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.