Den här tårtan var också med på Pennys dop men den är glutenfri, laktosfri och nötfri. Det är vaniljbottnar fyllda med blåbärsmousse och hallonsylt, spacklad med en smörcreme och täckt med sockerpasta
Det som fanns på vårat bord var. )) Eftersom vi ville ha med så mycket som möjligt och vet att alla alltid "klagar" på att de alltid är så mycket att välja på och så stora desserter så valde vi att ha ett litet "mini-tema" och gjorde allt på bordet väldigt smått
Det stora problemet kan vara att endast ta en kaka och inte flera. Mitt tips är då att frysa in kakorna och plocka endast fram så många som behövs, låt dem inte stå framme och fresta dig
Jag fyllde min tårtamed hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Kul har det varit hur som helst med liv och rörelse i trädgården, för vi hade tur med vädret och kunde vara ute den mesta av tiden
Ett bra tips för att få en slät yta är att ta ett bakplåtspapper, ta tag i långsidans kanter och dra med lätt tryck bakplåtspappret från botten till toppen längs tårtan
Jag gjorde två ganska stora bottnar och så räckte smeten till att spritsa lite små maränger också. På bilden ovan har jag använt receptet på marängbottnar, blandat hallonsaft från silade hallon tillsammansmed vispad grädde och penslat på smält choklad på vissa bottnar
1 dl hallon (går bra med frysta). Rör ihop (inte vispa) ägg och socker, blanda i allt det andra, häll i en form med löstagbar kant, strö på mandelspån och så skall den gräddas i 175 grader i 25 minuter
Mjuka kakor, Påsk den. Vi ska fira påsken tillsammansmed våra familjer, gå på musikal på Helsingborgs stadsteater och förhoppningsvis hinna med en av konstrundorna som snart går av stapeln här i syd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.