4 kycklingfiléer
1,5 dl hönsbuljong 2-3 klyftor vitlök 150 g gräddädelost 1,5 dl grädde 1 dl crème fraiche 500 g färsk pasta ca 25 cocktailtomater smör, att steka i parmesan, till servering spenat eller basilika, till servering
Toppa med parmesanost vid servering. Vänd ned spaghettin och blanda runt ordentligt. Blanda samman kycklingfärsenmed havregröt, ägg, 1 kruka persilja, citronskal, 1 riven vitlöksklyfta och salt. Rulla köttbullar och stek i olivolja i ca 10 minuter på medelvärme. Höj värmen under stekpannan och tillsätt 2 skivade vitlöksklyftor och zucchini. Fräs i 3 minuter och tillsätt schalottenlök, solroskärnor och bladpersilja samt citronsaft. 600 g kycklingfärs. 2 dl färskriven parmesanost. 600 g kycklingfärs 1 dl kokt havregröt, kall 1 ägg 2 krukor bladpersilja, fint hackad 0,5 citron, skalet av + saft 3 klyftor vitlök 1,5 tsk salt 1 zucchini, i tunna slantar 1 bananschalottenlök, skivad 1 dl rostade solroskärnor 2 dl färskriven parmesanost spaghetti olivolja
Här serverades den med stekt kirskål och röra på soltorkade tomater och keso (recept kommer). Ofta förknippas panerat med onyttigt men det behöver det inte alls vara
ett par stjälkar färsk oregano. Skär kycklingen i bitar och lägg i grytan. Smaka av med salt och peppar. Hacka lök och vitlök och bryn i smör i en gryta
Vid serveringen kan du blanda ner bitar av potatis eller pastaoch röra runt så såsen fördelar sig. Du kan även servera kycklinggrytan vid sidan av till potatis eller pasta
Vänd i spenaten och servera i djupa tallrikar ihop medkycklingen överst. Salta och peppra kycklingen. Dela varje kycklingfilé i tre långa ”strimlor” på längden
Det hela slutade i alla fall i ett kanonrecept som kändes väldigt lyxigt. Jag funderade över vad jag skulle göra av dem och tänkte först att jag skulle göra någon slags crepes med champinjonfyllning men det kräver lite bättre planering än vad jag hade över tyvärr
När jag växte upp åt vi alltid helstekt kyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.