10 Minuter
Tillagningstid 12 Minuter Total tid 22 Minuter Portioner: 4 Ingredienser 4 st rödingfiléer med skinn salt och peppar olivolja Krust: 1 msk Melanders Fiskkrydda 2-3 skivor ljust bröd eller surdegsbröd 2 msk smör 1 msk olivolja Blomkålskräm: 500 g blomkål + 150 g blomkål till att rosta 3 dl mjölk 1 dl grädde 1 msk smör salt Syrad morot och rödlök: (Görs dagen innan så att morötterna och löken hinner dra åt sig smaken.) 2 st morötter 8 st minirödlökar eller 1 st rödlök 1 dl ättika 2 dl socker 3 dl vatten Brynt smör: 100-150 g smör Övriga grönsaker: Bondbönor Instruktioner Tillagning: Koka upp ättikan, sockret och vattnet så att sockret löser sig, kyl sedan ner. Skala och skär ner moroten i önskad storlek och koka morotsbitarna i lättsaltat vatten tills de är ”al dente”. Skala minirödlöken. Lägg ner löken och moroten i den kalla ättikslagen och låt den stå tills dagen efter. Börja med att skära ner brödet i lagom stora bitar till krutonger, stek dem på mellanvärme med smör och olivolja tills de fått en vacker gyllenbrun färg. Tillsätt Melanders Fiskkrydda och låt kryddan steka med en kort stund. Häll upp krutongerna på ett papper. Skär ner blomkålen i mindre bitar och lägg ner dem i en passande kastrull. Koka blomkålen med mjölken och grädden tills den blivit mjuk. Sila av all vätska och mixa sedan till en slät kräm tillsammans med smöret, salta efter smak. Koka bondbönorna i lättsaltat vatten i ca 30 sekunder och kyl sedan ner. Dra av ”skinnet” på alla bönor. Marinera dem i lite olivolja samt salt och peppar. Servering: Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Häll olivolja, salt och peppar i botten på en plåt och lägg rödingen med skinnsidan uppåt. Stoppa sedan in plåten i ugnen och baka fisken i ca 10-12 minuter, tills den fortfarande har lite kärna i mitten. Värm blomkålskrämen. Bryn smöret, dra skinnet av rödingen och arrangera sedan på tallrik med fiskkrustet samt resten av tillbehören runt om. 3.5.3226
Förutom att hälsa på i Dalarna har vi även varit på Stockholms fallskärmcenter - som ologiskt nog ligger i Västerås- och bevittnad svägerskans tandemhopp
Fram emot kvällen sprack himlen upp, solen tittade fram, massor med glada männsikor var på plats, bra stämning, picknick med trevliga kollegor och framför allt en helt okej springtid (tack till en peppande svägerska
Blanda potatisarna med olja, salt och peppar. Servera kycklingen med fetaostkrämen en sallad. Blanda citronskal, chili explosion, olja, hackad vitlök, peppar och soja i en stor fryspåse
Lika krispigt som vädret varit är denna färggranna tallrik medugnsbakad torskrygg, toppad med räkor och en syrlig myntamajonnäs som går så bra ihop med mango och granatäpplekärnor
Röding som har blivit en trendfisk på restaurang är toppen att även tillaga hemma. Gnid in buken och sidorna på fisken med olivolja, lite havssalt och vitpeppar
Var nu försiktiga när ni börjar elda, så ni inte snavar och sätter er på grillen. Jag antar att grillarna gått varma och att det nästan är svårt att urskilja varandra för allt grillos som lägrar sig överallt
Härliga kycklingben som bakas av i ugnen på en läcker bädd av potatis, äpple och lök, och det bästa är att när allt är klart har det även blivit en läcker skysås i botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.