En klassisk fyllning till briwat är kycklingochrostad mandel och massor med kryddor och örter. Tillsätt tärnad kyckling, salt, kummin, paprikakrydda, koriander, gurkmeja och pressa ner vitlöksklyftorna
När det sen är dags för servering stek kycklingenmed skinnsidan neråt så det blir knaprigt, vänd sen och stek på andra sidan så det får lite färg där med
Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
En bit Brie som var kvar från julafton, fick sällskap i ugnen av rostade nötter med en helt ljuvlig kanelsmakande äppelsirap som jag köpte när vi mustade våra äpplen på Äppelfabriken i höstas
Lägg kycklingfiléerna på ett fat, ringla olivolja och pressa ctron över och krydda runt om. Det går såklart bra att steka kycklingen istället för att grilla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.