Vattna ur skinkan (om det står att man ska göra det på förpackningen).
Sätt ugnen på 175°C. Lägg skinkan med svålen upp på ett så stort folieark att du kan svepa in den ordentligt.
Lägg skinkan i en långpanna och stick in en stektermometer i köttigaste delen. Sätt skinkan mitt i ugnen. Skinkan är klar när termometern visar 70-75°. (1-4 kg ca 90 min/kg, 5-7 kg ca 70 min/kg). Vid 75°C är smaken den karaktäristiska för julskinka.
Ta ut den ur ugnen, veckla av foliet och ta tillvara spadet, det behövs till dopp i grytan. Dra av svålen och griljera skinkan.
Griljering av skinka. Sätt ugnen på 225ºC. Lägg skinkan i en ugnssäker form.
Blanda ägg och senap och bred blandningen över skinkan. Sikta över ströbröd och dekorera ev med hela nejlikor.
Griljera skinkan i 10 minuter eller tills skinkan får vacker färg.
Så klart hade vi julskinka. När jag tillagar en julskinka, så gör jag det alltid i ugnen. 1. a advent och då har vi som tradition att äta ett "mini" julbord och så blev det även i år
Griljerad ugnsbakad skinka3-4 kg skinka, rimmadGriljering1/2 dl senap2 msk dijonsenap1 äggula2 brödskivor som rivts med rivjärnLägg skinkan i vattenbad under natten för att dra ut litet av saltet
Min mamma har alltid gjort ugnsbakad och det har alltid varit den godaste skinkan. Jag har köpt färdigkokt skinka förut som jag griljerat men inte riktigt varit nöjd
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. I år valde vi att köpa en färdigkokt julskinka från scan, eftersom vi inte ska vara hemma i jul så kändes det inte lönt att koka en egen
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och ställ åt sidan för tillfället. (jag brukar servera laxen med pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
Ugnsbakad lax. Lax. blir fantastiskt god och saftig när den tillagas långsamt på låga. temperaturer. Till. laxen en fräsch, vårig fänkålssallad med en frisk och örtig kall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.