Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid. Här kommer 10 sorter som är gjorda på endeg. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl
Det finns endeg man kan göra många goda sorterskakor av och det är mördeg. schackrutor & syltkakor. Tryck tummen i varje boll - så det bildas enliten fördjupning
Dela upp degen i tre delar två av de låter du vila i kylen. Rulla runda bollar av degen och lägg i pappersformar, tryck ett håll med tummen i kakorna där i lägger du hallonsylt
Tidigare ikväll slängde jag ihop en sats med spröda småkakor med två olika sorters smaksättning. Forma degen till bollar och smaksätt med något av följande eller varför inte göra halva satsen med syltkakor och halva kanelkakor
Första gången jag bakade dem lät jag tyvärr de vara inne liite för länge i ugnen så då blev i "färdigaste laget", mendenna gång var jag mer koncentrerad på min uppgift
Jag kom direkt att tänka på Tigerkaka och Internationella Dulce de Leche kakan, det måste ju kunna bli bra… Bläddrade lite fram och tillbaka i min Sju Sorterskakor och fick ihop det till sist
Häll sedan i den varma blandningen och rör snabbt ihop till en ”deg”. Enklaste julgodiset måste ändå vara marknadsnougat som det egentligen heter eller fejkfudge som jag döpte dem till
Tar lite tid då det är tre lager att fixa med, men såååå värt besväret. Jag har fastnat lite för att göra lite nyttigare alternativ istället för en massa sockriga sötsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.