hackade tranbär. Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Blanda socker, mjölk, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull
En saftig mör stek med smak av örter och vitlök på en bädd av brysselkål som trivs jätte bra tillsammans med salt krispig bacon, mild lök och syrliga tranbär
Hittar du inte torkade havtorn så kan du bara använda lite mer tranbär. Jag kollade runt i skafferiet och hittade bland annat lite torkade havtornsbär som jag köpte för ett tag sedan, och det måste väl passa i ett bröd
Och trokade tranbär för en syrlig sötma. Min sista lunch i Sverige bestod självfallet av halloumi - och min sista middag besod för övrigt av fil samt knäckebröd med ost = drömmen
Låt svalna och bryt isär kakorna. Skär kakan i bitar ca 5 x 5 cm och grädda mitt i ugnen 15 min. 5 cm och grädda mitt i ugnen. 15 min Låt svalna och bryt isär kakorna
Tillsätt filmjölk, vaniljessens, apelsinraspet ochtranbären, rör snabbt ihop till en deg. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, bikarbonat, socker och salt i en bunke
) Tillsätt olja, honung, pumpakärnor, tranbär, linfrön samt det mesta av mjölet. Tillsätt saltet samt eventuellt det sista av mjölet och knåda degen ytterligare någon minut
Ger ca 50 skorpor 100 g smör 1/2 g saffran 1/2 tsk salt 100 g sötmandel 100 g vit choklad 6 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl torkade tranbär 3 ägg 2 1/2 dl socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.