Torskryggmed prästostpuré, stekta kantareller och pepparrotscrèmeHärlig torskrygg som avnjutes medsmörstekta kantareller och krämig potatispuré smaksatt med prästost
2 450 g små potatisar 2 tsk olja salt och peppar 150 g haricotsverts 1 msk smör ca 300 g rostas (alt rostbiff) 1 dl bearnaisesås Lägg till i inköpslistan
Ingredienserna till en risotto kan varieras i det oändliga, allt ifrån klassikern Risotto alla Milanese med saffran till Risotto al Barolo med rött vin och korv eller varför inte som här, en variant med härliga och nyttiga grönsaker
Blanda ihop med gräddfil och mayo, proportionerna efter eget smak och tycke. När man sen kommit åt de gröna underbara små gynnarna så räcker det med lite smör i pannan tillsammans med bondisarna
Stekt svamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin – en receptskiss. I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök
På tal om mat så åt vi en fantastiskt fin torskrygg häromdagen. Har man en sådan fin bit fisk så vill man ju "förstöra" den så lite som möjligt så jag körde den bara i ugnen med lite smaksättning, enkelt och gott
Servera torskfilén tillsammans med potatisen, haricotsvertsoch såsen. haricotsverts. Skala och hacka potatisen, krydda med grillkrydda, paprikapulver och olivolja
Dela blomkålen och garnera med den och kålroten samt haricot verts. Snygga till bitarna så de blir jämna i kanterna och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Salta och peppra torskryggen. Torskrygg är väl något av det godaste man kan äta. Allra helst äter jag den så här, men det går minst lika bra att steka den som den är med bara lite salt och peppar, serverat med en god potatis- och broccolimos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.