Vi valde fryst, tinad torskrygg som innan stekningen kryddades med salt och nymalen svartpeppar. Det går även bra att förbereda rödbetorna dagen innan, och bara värma i micro eller i stekpanna med en klick smör
Lägg upp rödbetor på tallriken, häll lite senapssås bredvid och lägg på den halstrade fisken. Dagens middag var nått jag skakade fram på nätet eftersom vi hade rödbetor kvar från förra veckan
Stek torskryggfilé i en rejäl klick smör, krydda med flingsalt och svartpeppar. Stek även rödbetorna i en klick smör och krydda med flingsalt och svartpeppar
Börja med att skala och koka potatisen. Inte klokt vad det är billigt med torsk här. Har bara hittat färska rödbetor på marknaden och det är mycket godare att koka rödbetorna själv
Eftersom jag skulle ha örtsmöret till, kryddade jag bara fisken med flingsalt och svartpeppar, men om du inte har örtsmör kan du i stället krydda med någon god fiskkrydda som du tycker om
Salta, peppra och ringla över olja. Ringla över vinäger, strö över mandlar och ost. Rosta i ugnen på 200 grader tills betorna är mjuka, 25–30 minuter, känn efter med provsticka. Gratinera på 225 grader tills osten och mandlarna fått gyllene färg
När jag kikade ner i fiskdisken inför fredagsmiddagen så hade de ett bra erbjudande på färsk MSC-märkt torskrygg som var för bra att inte slå till på och då passade lösningen med fiskpaket utmärkt
Sillahallens torskryggmed bacon och gräslök. Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att exprimentera med smaker och fisk i mitt eget kök
Torskryggen i portionsbitar, så många man behöver, lade jag ovanpå de gröna bönorna. Jag pepprade och saltade, samt ringlade över rikligt med smör över dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.