Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och bruten potatis
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Bruten potatis
  • 1800 g små potatisar
  • 2 msk smör
  • salt, peppar
  • 1 Torskrygg:
  • 11/2 röd lök
  • 1 paket bacon
  • 6 bitar soltorkade tomater
  • 4 msk flytande smör
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 torskryggsfiléer
  • 2 msk klippt, färsk persilja
  • salt, peppar, timjan, oregano
  • 1 Tillbehör:
  • 1400 g morötter
  • 150 g haricots verts
  • salt
  • 1 Vitvinssås:
  • 11 schalottenlök
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk koncentrerad fiskfond
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk maizena
  • 1 msk smör
  • 1/2 citron
  • salt1. Koka potatisarna med skal till de är klara. Kontrollera med en tandpetare. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och knacka sönder dem med något trubbigt. Ringla över smör och salta ordentligt. Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna cirka 5 minuter – de ska bli lite knapriga på ytan.
  • 12. Klyfta löken och skär baconskivorna i 3 remsor på längden. Stek lök och bacon tillsammans i cirka 3 minuter. Strimla soltorkade tomater tunt och blanda sedan med lök och bacon. Ringla smör i en ugnsfast form. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret. Lägg i de tinade torskryggsfiléerna och klipp över persilja. Salta och peppra ett varv och smula över örter. Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter. Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.
  • 13. Dela morötterna på längden och sjud 5 minuter i saltat vatten tillsammans med bönorna.
  • 1 Vitvinssås: Skala och hacka schalottenlök. Sautera löken i lite olja och slå på vinet när löken mjuknat. Låt vinet koka ner till hälften. Slå på fiskbuljongen och fortsätt reducera. Häll i grädden och låt det koka ihop. Red av såsen med maizena till önskad konsistens. Mixa allt och tillsätt smör. Smaka av med salt och citron. Värm såsen och skeda den över fisken vid servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.