IngredienserPortioner. 4 Rimmad torsk 4 port torskrygg (à ca 140 g) 1 1/2 msk salt 2 tsk socker 5 dl vatten Potatiscrème 600 g mandelpotatis 2 dl smetana 1/2 citron salt peppar Dillsmör 2 dl avrunna skalade räkori lake 1/2 purjolök (à ca 100 g) 1 kruka färsk dill 100 g smör färskpressad citronsaft (några droppar) 1 ask krasse Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Dela torsken i fyra portionsbitaroch stek dem hastigt på köttsidani en rejäl klick smör på medelvärme så att den får en fin yta, Lägg över på ugnsfatoch häll över smöret
Låter kanske inte så speciellt men testa att laga detta i helgen om ni är sugna på något extra gott. Bryn smöretNär det är dax att äta lägger du upp en bittorskrygg på varje tallrik, gärna varma tallrikar
Lax iugnmed purjolök dillochlimeyoghurtsås. Den låga ugnsvärmen gör att laxen inteblir torr. Strö på rikligtmed havssalt, peppar, hackad dilloch purjolök klicka på lite smör
Torskryggiugnmed pepparrotsmos. Skillnaden är tillagningen av torskryggen, som jag valde att tillagaiugnistället för att steka, men pepparrotsmoset ochcitronsåsen är Catarinas recept
Ett härligtfiskrecept som fungerar perfekt en fredag eller lördag när man vill ha litelugnmatlagningmedlitelyxigare touch, använd gärna en färsk torskryggtill receptet som höjer receptet ännu mera tillsammansmed alla smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.