En helt vanlig tomatsoppa kanske kan kännas lite "torftig" dock, men det råder man bort på ganska lätt antingen genom att servera den över det traditionella riset, eller som jag gärna brukar göra - göra den lite matigare med hjälp av vita bönor och korv
Vid servering toppa soppan med krutonger ochchorizo. Speciellt nu när det börjar bli så där höstigt ute och vad passar då bättre än att värma sig med en rykande soppa
Koka upp vatten och lägg i grönsaksbuljongtärningarna. Häll i passerad tomat och kryddorna. lägg i makaronerna, grädden och korven och koka tills makaronerna har mjuknat
Den här tomatsoppan är otroligt smakrik och värmer ända ner i tårna. Det är gott och passar som lunch och även kvällsmat, gärna med något slags bröd till
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Servera tomatsoppanmed grillade baguetter. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chiliflakes och basilika på medelvärme utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.