Man måste inte odla egna tomater för att göra egen hemgjord ketchup, nej, passa på nu när tomaterna är som godast och köp på dig ett gäng i affären, svenska då förstås, inte några från Holland och gärna körsbärstomater
Ingredienser Portioner. 4 dl 1 kg tomater 1 gul lök 1 dl strösocker 1 dl sherryvinäger 1 msk riven pepparrot 1 tsk worcestershiresås 1 tsk dijonsenap Smaksättning sellerisalt tabasco rivet citronskal och pressad saft salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ja nu äter vi verkligen tomat varje dag och vi har massor vilket ju är härligt. Men nu kommer också fukten vilket betyder att hänger tomaterna kvar för länge så möglar dom gärna
Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Skär försiktigt runt avokadon tills du når kärnan, låt sedan kniven glida runt hela kärnan. Vrid varsamt de båda halvorna åt var sitt håll och ta isär dem
Börja med att lägga lergrytan i blöt i minst 15 minuter. Skåra falukorven i skivor ca 3 cm som håller ihop för att stoppa i äppelskivor, ungefär 5-10 mm tjocka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.