Stek/grilla köttetpå hög värme och ät tillsammans med ris ochmarinerade grönsaker. Bulgogi betyder eldköttpå koreanska och det är inte för att det är starkt utanför att det traditionellt tillagas över eld
Gör det här före du steker köttet så du timar in när maten är varm. finns många kött jag vet. blanda såsen som det står på blå band kartongen och gör exakt som det står för då blir det bäst nu vet jag inte vilken sås du tog men gör som det står bara
Lägg i köttetochmarinaden i påsenoch knåda runt allt ordentligt, förslut påsen. Ungefär en kvart innangrillning är lagom, kanske lite längre beroende påköttets storlek
Skiva bakpotatisen tunt med en mandolinoch skär ut kvadarater med en liten ”flärp” på en sida. Stek kantarellerna i smör på låg värme tills de börjar sprätta lite i pannan
Det ser ju inte så jättegott ut egentligen. Först ska köttetmarineras i minst ett dygn, sedan ska det kokas och kallna i lagen och slutligen ska köttet skivas ochmarineras i tonfisksås
På en fryspåse stod det ”Älgkalv – fransyska”. Gamla tillagningsmetoder som saltning ger ett hållbart kött så passa på att göra ett par tjälknölar när du ändå är igång, det är gudomligt gott även som pålägg eller på smörrebröd eller bara som tilltugg till en kall öl
Eventuellt kan du hälla på lite köttsaft ifall du vill späda rätten eller få lite mer sås. En variant på biff med lök, fast utan biff och med fläsk istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.