25 g
jäst med 5 dl ljummet vatten när jag kommer hem från jobbet. Tillsätter honung, salt och ca 1 dl rågmjöl och 9 dl mjöl och sen plastar jag in bunken med degen och låter den stå. Sedan lagar jag mat, gör lite läxor med Rebecca eller plockar med annat. Efter någon timme knådar jag degen en stund. Tillsätter mera mjöl om det behövs. Gnolar en sång. Knådar igen. Sen får degen jäsa till sig åter igen innan jag formar till små bullar som jag lägger tätt på ett bakplåtspapper. Ugnen sätts på 250 grader och plåten får gå med i värmen liksom en skål med vatten som sätts längs ner i ugnen. Mest för fuktens skull och för att bullarna ska få en härlig spröd skorpa. Sen - swish in i ugnen med bullarna och gradantalet sänks till 125. Efter tio minuter börjar det lukta nybakade bullar och de kan plockas ut ur ugnen. Rykande varma!
Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning. För er som odlar eran egen squash, ni missar väl inte att lägga in den
Ljuvliga försommartid. Det är inte förrän på senare år jag lärt mig uppskatta doft och smak av fläder, men nu är det ett måste att göra flädersaft på försommaren
Det är alltid extra roligt att äta efter säsong då råvarorna smakar som bäst. Flinga älskar våra fårfällar här hemma och då de även ska vara bra för blodcirkulationen så har jag köpt en egen fäll till henne
I år kom det väldigt mycket frukt på det och trots att vi gallrade en hel del blev det till slut lite för trångt bland plommonen, många skrumpnar snopet
Sillinläggningar hör onekligen ihop med svenska högtider. Foto. Jurek Holzer. Har ni tröttnat på färdigköpt och samma gamla glasmästar-lök-dill-senapsmodellen kan ni testa den här – en ganska experimentell variant med en asiatisk touch
Nu har tiden börjat för en av Turkiets godaste efterätter, aşure. Detta skedde vid berget Ararat i östra Turkiet och äts därför här men även i länder runt omkring Turkiet
Jag passade på att testa att göra en ägglatte som jag aldrig har hört talas om tidigare men råkade snubbla över inne hos Träningsglädje tidigare idag och då kände att jag var tvungen att testa
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
En sallad som räcker en hel vecka, man gör salladen under helgen och vips har man grönsaker till veckans alla måltider, salladen håller minst en vecka i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.