Tid för njutning!
Kakor och Drömmar -
Kakor och Drömmar -
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2016, kl 22
  • 25 g jäst med 5 dl ljummet vatten när jag kommer hem från jobbet. Tillsätter honung, salt och ca 1 dl rågmjöl och 9 dl mjöl och sen plastar jag in bunken med degen och låter den stå. Sedan lagar jag mat, gör lite läxor med Rebecca eller plockar med annat. Efter någon timme knådar jag degen en stund. Tillsätter mera mjöl om det behövs. Gnolar en sång. Knådar igen. Sen får degen jäsa till sig åter igen innan jag formar till små bullar som jag lägger tätt på ett bakplåtspapper. Ugnen sätts på 250 grader och plåten får gå med i värmen liksom en skål med vatten som sätts längs ner i ugnen. Mest för fuktens skull och för att bullarna ska få en härlig spröd skorpa. Sen - swish in i ugnen med bullarna och gradantalet sänks till 125. Efter tio minuter börjar det lukta nybakade bullar och de kan plockas ut ur ugnen. Rykande varma!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.