Jag jobbar en vecka till sen så blir det sovmorgnar, det är dom som hägrar mest just idag. Trött som aldrig förr men så blir det när man är uppe och skrotar och aldrig kan gå och lägga sig
Verkade som gästerna gillade den med. Tryck ut i en pajform med räfflad kant och som är avtagbar kant. Plocka upp vaniljsstången eller så tar du vaniljpulver som du kokar upp med mjölken istället
☂️ ta vara på trädgårds äpplen. Magiskt sockerkaka med äpple. 2 ägg. 2,5 dl socker. Vispa till poröst. Smällt 50 g smör , ställ åt sidan o häll i 2 dl mjölk
(Den bunke som äggvitorna hälls i måste vara torr och fettfri. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga
Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. Gör så här. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg
Sambon fick en kakbok för ett tag sedan som heter ”En nypa socker” och här fanns många recept som ska testas, det första vi testade var en variant på key lime pie
Alltså. smulpaj är så gott. Och så enkelt. Den här pajen räcker till 7-8 personer. Man kan använda vilken äppelsort man vill, helst den man har i trädgården (om man har någon)
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.