Pajdeg. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten
Denna veckan har M valt de flesta rätterna då jag jobbar fem kvällar. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
Pajfyllning och topping1 gul lök600 g nötfärs1-2 tacokryddpåsar (beroende på hur kryddigt man vill ha det)0,5 pkt krossade tomater3 st tomater2,5 dl creme fraiche2 dl riven ostFinhacka löken, stek den mjuk
Börja med att blanda den vispade grädden och majonnäs. Blanda i den tärnade skinkan och gurkan. Rör ner baconosten i den sista skålen med gräddblandning
Den här soppan är enkel nog för att vara vardagsmat, men samtidigt lyxig nog för att servera som lördagsmiddag - vilket den gjorde i går när min bror och hans goa flickvän var på besök, och även mina föräldrar
Denna pajdeg gjorde jag även glutenfri så Anders kunde äta. Fina färger på denna paj. Stek köttfärsen med hackad lök tills den fått fin färg och blanda sedan i tacokrydda och tacosås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.