Jag saknade ströbröd så jag bröade formen med hackad mandel. Jag utgick från Leilas grundrecept och tillsatte sedan liteav varje som jag hittade hemma och det blev riktigt gott
Smaka till sist avmedlite salt och svartpeppar. Det blev ruskigt gott och kycklingkorven skulle med fördel kunna bytas ut mot kycklingfilé eller en köttbit av något slag, själva såsen var nämligen höjdpunkten i det hela
Jag hade ris till och lite hemmaodlad krasse på toppen, men det passar säkert lika bra med pasta. Idag till middag blev det iaf en Kycklinggryta med ris till, den t
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Dagen avslutadesmed en god måltid och lite glass till efterrätt framför Solsidan på tv. Vispa upp äggen i en djup tallrik, blanda mjöl medlite salt och peppar i en annan tallrik och häll skorpmjölet i en tredje tallrik
Jag har sett Jamie Oliver i ett av sina reseprogram bjuda ett par italienare på dessa musslor blandade med spagetti (spagetti vongole) och det är ett alternativ om ni vill ha en mer komplett måltid
Räkna med ett halvkilo ribs per vuxen så behövs det bara en sallad till medlite fetaost. Ribbsen kommer i en förpackning som inte är platt (snarare rullad) och med ett tillagt ord som ställer vissa frågande, nämligen “Vikta”
lite salt och peppar och den enklaste varianten av en hollandaise är färdig, därefter klipper du i så mycket gräslök du själv anser dig det vara värt, själv tycker jag att man kan aldrig överdriva med att lägga i gräslöken, ta i ordentligt är min uppfordring
Nu ikväll blir det lite extra gos med maken eftersom han drar till Rom med jobbet i fyra dagar. Idag har vi haft mys med jobbet efter arbetstid genom att paddla kanot i solskenet och sedan grilla nere vid vattnet tillsammans
Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Ställ fram grytan på bordet och servera med kokt potatis och sallad. Skär bort en del av fettet och eventuellt svål från fläsket och skär köttet (eller kasslern) i tunna skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.