1 citroner,
beroende hur sur du vill ha din sallad
1
olivolja
1 salt1.
Tvätta alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan som kan innehålla sandkorn. Finhacka allting och låt rinna av i en sil en stund.2. Lägg allting i en stor skål och blanda. Smaka dig fram, hur salt/surt du vill ha den.3. Bulguren ska inte blötläggas, då får du en vattnig sallad. Grönsakerna som är i salladen, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska och bulguren kommer att suga åt sig det och svälla upp. Plus att du tillsätter citron och olivolja.4. Låt stå i ca 5–6 minuter efter att du har blandat den. Blanda lite till och servera gärna med salladsblad och nåt gott bredvid!TipsDu kan tillsätta lite finhackad isbergssallad i taboulin.
Putsa potatisen och skär bort fula delar. Dela i halvor. Koka potatisen mjuk ca 20 minuter. Skala och strimla rödlök, skölj och strimla purjolök samt pressa vitlök
Tabouleh, Tabboule, Tabouli, etc. Den här salladen har lika många stavningar som recept. Salladen kommer ursprungligen från Libanon men serveras i hela mellanöstern
En riktig tabuleh innehåller mycket lite boulghour /couscousgryn och mest blad persilja och tomat. Den ska se grön röd ut med lite prickar i utav couscousen
Servera gärna med libanesisk tabouli, baba ganoush, stekta potatisklyftor, och pitabröd. tabouli, baba ganoush, hummus, stekta potatisklyftor och pitabröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.