1 ca
2 tsk rabarbersylt/muffins (man kan också använda någon annan sylt som t.ex hallon eller jordgubb)
1200 gram
Philadelphiaost
150 gram
mjukt smör
1 ca
4 dl florsocker
12 tsk
vaniljsocker
1 gul
och blå karamellfärgSätt ugnen på 175°c.
1 Vispa
ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
1 Smält
smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
1 Blanda
vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
1 Placera
ut ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna med 2 stora msk smet, lägg i en klick rabarbersylt och täck med 1 msk smet.
1 Grädda
i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna.
1 Blanda
smör och philadelphiaost i en bunke. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda om. Häll hälften av frostingen i en annan bunke. Färga frostingen blå i ena bunken, gul i den andra. Fyll en plastpåse med den blå frostingen, en annan påse med den gula. Sätt båda påsarna i en spritspåse med en tyll och spritsa sedan på de avsvalnade muffinsarna.
Eller okej, förra året kunde jag inte eftersom jag inte var hemma då, men året före det gjorde jag mina Sverige-cupcakes med dubbelfärgad (blå och gul) frosting
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.