I medvalnötter i en stekpanna och låt dom rostas lite också. Häll sedan av vattnet och mixa med resterande ingredienser till en krämig senap, du väljer själv hur grova senapsfrön du vill ha kvar
Gör du en lite större sats senapoch dubblar receptet, kan du dessutom dela upp den och smaksätta på olika sätt, med vitlök, timjan, honung, saffran eller något annat
Servera tillsammans med den stekta korven och strö ev över lite mer nötter. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Servera tillsammans med den stekta korven och strö ev över lite mer nötter. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Servera tillsammans med den stekta korven och strö ev över lite mer nötter. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Servera tillsammans med den stekta korven och strö ev över lite mer nötter. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Det finns massor med olika sorters senap att välja på i affärerna, och även på apoteket som gör sin. I år hade jag lust att pröva en mer krämig och lite mildare variant med grädde
Blanda ihop bönor, tomathack, limeskal, limesaft, olivolja och den chilirostade majsen. Servera halloumiskivorna medugnsstekt sötpotatis och rostad majs- och bönsalsa
Lägg den brynta oxfilén på ett galler med en ugnsplåt under och stick in en stektermometer i kärnan. Skrubba sötpotatisen ren och skär i grova klyftor, vänd runt ytorna med lite olivolja, timjan och havssalt
Blanda lök, dill, cream fraiche, senap samt salt och peppar. Idag blev det stekt lax, medrostade rödbetor och kålrot, till det en jättegod sås med rödlök
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Servera potatisbullarna med baconet och gärna med lite rårörda lingon till. Vill du smaksätta bullarna så använd fantasin och lek med lite färska örter te
Servera den rostade sötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja
Avsluta med de broccoliträden du la åt sidan, samt rostade mandlar och torkade tranbär. Min sista lunch i Sverige bestod självfallet av halloumi - och min sista middag besod för övrigt av fil samt knäckebröd med ost = drömmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.