Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg. Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg
Jag älskar petit choux och de här är de första petit chouxen som jag gör i vår nya lägenhet och var faktiskt lite nervös för hur det skulle bli eftersom det är en ny ugn och spis men det gick bra
Ta från plattan och vispa ner mjölet tills degen släpper kastrullen. ) Låt dem svalna och skär/klipp sedan upp dem, lägg i valfri fyllning och på med locket igen
En väldigt söt och god historia. Då var det dags att dela med mig av nyårsaftonens efterrätt. Jag åt det när jag var liten, när jag var och hälsade på hos min farmor i Tyskland eftersom det på den tiden inte hade kommit hit till Sverige men fanns där
Det går att få till goda och nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten. Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier
De frusna hallonen strös över och till sist hälls marängen över alltihop. Krossa kexen och strö dem på bottnen av en ugnssäker form, ca 27cm i diameter. Efterrätten skall vara ca 1-2 minuter i ugnen i 250 grader, eller tills marängen blir litet brun
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.