Gurkstavar, Avokado (skäres i stavar) Morot (skäres i fördel i stavar och kokas lite mjuka i en skvätt vatten, japansk soja, risvinäger och lite socker), Salladslök (de gröna blasten bildar ett vackert hål i sushibiten när man skär upp den i bitar), Tofu (behöver marineras med något eftersom den är så mild kanske sambalolek, soja eller sesamolja), Philadelfiaost i stavar (Fantastiskt gott),Rostade sesamfrön som man kan ha utanpå rullen, i rullen eller doppa ena sidan av en skiva i (torrostas i stekpanna under ständig närvaro annars smakar inte fröna någonting)
Rulla slutligen in i baklåtspapper och dela den på hälften. Egentligen inte för att jag är mer hungrig - utan mest för att sushi är så fantastiskt gott och jag skulle kunna äta mig igenom en hel meny
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Jag hade mosad avokado, jordgubbar, basilika, örtsalt och svartpeppar på mina mackor. Jag skulle tro att det här brödet är lika gott att klicka ut i portionsformar på en plåt också, forma i så fall med lite lätt fuktade händer
Jag har dock ändrat lite på mängden kryddor och örter. Quinoa är ett livsmedel som jag tidigare haft lite svårt för på grund av att det ibland kan ha en något besk/bitter eftersmak
Jag bjöd dem på en riktig klassiker, pannbiff med lök och fick därmed också ett tillfälle att uppdatera mitt gamla vegetariska recept på rätten för att funka som vegansktoch i det nya post-Formbar färs Sverige
Det är svårt att riktigt ta in allting som händer och vad det kan innebära på sikt med allt som pågår runt Jävligt Gott just nu, men jag försöker göra mitt bästa för att inte tappa fokus eller bränna ut mig
Veganska och glutenfria kex på bara tre ingredienser och som barnen tycker om. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, så att du kavlar på det översta bakplåtspappret
Om man försöker äta mer veganskt eller klimatvänligare är det dock ofta väldigt tråkigt att käka mackor, i alla fall om man försöker äta dem ute på stan
I en hel vecka har jag roddat oljefatsgrillen på Orlando’s Jamaican under Bergmanveckan, hållt koll på bongar, langat ut burgare a la carte och serverat fyrarättersmiddag och avsmakningsbruncher som om det inte funnits en morgondag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.