Det här surdegsknäckebrödet innehåller grahamsmjöl i stället för dinkel, lite mindre honung. )SURDEGSKNÄCKEBRÖDmed honung1 dl mjölk blandas med200 g rågsurdegsgrund225 g fullkornsdinkel50 g naturell honung1 tsk saltDegen är lätt att blanda med en slickepott i en skål. Om bröden känns för mjuka kan de eftertorkas i avstängd ugn ca 5 minuter med luckan på glänt
Man kan krydda med vilka kryddor man vill och strö över vilka frön och kryddor som innan gräddning. Det roliga med att själv baka knäckebröd tycker jag är att man kan variera form och smak så mycket
Dinkel ciabatta och sist men inte minst mitt surdegsknäckebröd men kanel. Jag var med på Företagsmässan och visade upp mina bröd som vi ska ha på Bageriet och sälja
Surdegsknäckebröd. Om kakorna gräddas ojämnt så går det faktiskt att ta ut brödet, och med hjälp av verktyg(för att inte bränna dig) knäcka bort de bitar som är färdiga och sedan snabbt stoppa tillbaka de andra
Det var ett nytt surdegsknäckebröd från Leksands knäckebröd. Idag till middag exprimenterade jag iallafall med knäcket vilket resulterade i en underbar knäckebrödspizza
Helt enkelt en glutenfri mix som gav helt fantastiska surdegsknäckebröd. Du blandar ihop diverse frön och hackade nötter med valfritt mjöl, olja och smaksättning, smetar ut på plåten och kör in i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.