Servera potatisen tillsammans medstektaisterband och en god sallad. Vad gäller isterbanden så ska de ju dessutom här i detta länet serveras tillsammans meddillstuvadpotatis, det är nog nästan matlag på det i denna regionen
Servera isterbandenmed stuvad potatis, skånsk senap och skivade inlagda rödbetor. Dela under tiden isterbanden på längden och stek i en panna på spisen
Jag köpte isterband för första gången i mitt liv och det åt vi till middag igår. Fyra portioner Fyra isterband 12-14 potatisar (beroende på storlek och aptit) 3 msk smör 2 msk mjöl 2 dl mjölk 1 dl grädde 4-5 msk dill salt, peppar Skala och. - Läs hela inlägget här 12-14 potatisar
Servera med inlagda röd-betor. Persiljestuvad potatis. Tillsätt så mycket mjölk att den täcker potatisarna och sjud under om-rörning tills potatisarna är mjuka – då har det blivit en stuvning av potatisarna
Dela isterbanden på längden, stek i lite smör på medelvärme. Smaka av med salt och peppar, lägg i den varma, nykokta potatisen, strö persiljan över och rör om
Sila av potatisvattnet försiktigt och häll på stuvningen över potatisen. Sätt ugnen på 200 grader och skala 1 kg potatis. Blanda tillsammans med 70 gram sköljd spenat och den förvällda sparrisen i en skål. Späd med 2 dl grädde och 2 dl mjölk. Smaka av med ¾ tsk -1 tsk salt och peppar efter smak. 1 kg fast potatis
Hur gott är inte en vällagad en portion isterbandmeddillstuvadpotatis. Receptet är enkelt och skulle man ha överbliven redan kokt potatis går det ännu snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.