Fiskdiskarna är fulla med färsk fisk och då måste man ju passa på. Servera med en stor grönsallad. Igår blev det en fin härlig bit torskrygg och då passade jag på att göra en fransk sås som jag velat prova en längre tid
Servera torsken tillsammans med rostade grönsakeroch pepparrotssmör. Vispa upp smöret tillsammans med pepparroten, citronskalet och lite salt och peppar med en elvisp så att du får ett fluffigt smör
När man är i Danmark får man ofta rödspettan riktigt knaperstekt. Under tiden så fräser du löken i olivoljan, när den är mjuk tillsätt haricotes vertes och låt det få lite lätt färg, pressa över citronsaften, krydda med cayennepeppar, salt & peppar från kvarn
Lägg upp de smörslungade betorna och dekorera med hackad persilja. Hacka örterna, kör dem tillsammans med salt, vatten och olja till en grön röra, sila eventuellt det hela, sätt åt sidan
Servera fisken på grönsakernamed en klick majonnäsblandning ovanpå. Under tiden steker man grönsakerna (i lagom stora bitar) och oliverna en liten stund i slutet
Strö lite salt och peppar på rödspättanoch lägg filéerna i en ring på foliearken. Skär grönsakerna i tunna strimlor och fördela blåmusslor och kräftor i foliearken med en citronskiva på toppen
Lägg upp de knaprigt stekta fiskarna på varma tallrikar. Krydda fiskarna med salt och peppar. Lägg smör i en stor stekpanna och stek fiskarna när smöret är ordentligt brynt
Servera torsken tillsammans med rostade grönsakeroch pepparrotssmör. Vispa upp smöret tillsammans med pepparroten, citronskalet och lite salt och peppar med en elvisp så att du får ett fluffigt smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.