1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Stek fisken tills den har blivit stekt runtom och häll på vinet. Mjöla och salta gösfileerna. Börja med att sätta på en stor kastrull att koka alla betor och rovor i
Varmrätten igår var stektgösfilémed tillbehören bacon, kapris, rädisor, pepparrot´, lime och gräslök serverad på en bädd av potatispuré överaskade oerhört positivt
Häll upp det knaperstektabaconet på hushållspapper. Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek gösen ett par minuter på varje sida, Salta och peppraServera gösenmed ostcreme ochbacon, citronklyfta och nykokt potatis samt ett glas gott vitt vin
Tillsätt den till det smälta smöret och låt stå och puttra på medelvärme tills smöret ochpepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.