Ingredienser Portioner: 4 900 g fast potatis 1 msk olja salt och peppar Tartarsås 1/2 kruka persilja 2 msk hackade cornichons 2 dl smetana Rödspätta 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 800 g rödspätta 2 msk smör Till servering 1 citron 2 hjärtsallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!
4 800 g rödspätta Potatis 900 g fast potatis 1/2 purjolök Gräslökstzatziki 1/2 gurka 1 vitlöksklyfta 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 2 dl matyoghurt salt och peppar Rödspätta 1/2 dl vetemjöl 3 msk smör eller margarin Till servering 1 citron 65 g machésallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skala och riv pepparroten och blanda med majonnäs och finskuren dill. Stek fisken i en stekpanna med olja och smör, pannan ska vara varm så fisken tillagas snabbt
Gott gott med fisk. Skala och riv pepparroten och blanda med majonnäs, matyoghurt och finskuren dill. Stek fisken i en stekpanna med olja och smör, pannan ska vara varm så fisken tillagas snabbt
Detta är en favoritsås som vi ätit många gånger och ändå har den inte kommit med på bloggen ännu. Den funkar väldigt bra till torsk och vit fisk men helt ok med lax
Vispa ägget lätt med en gaffel och blanda ströbröd med salt och peppar på ett fat. Vänd fiskrulladerna först i ägget, sedan i ströbrödet och lägg dem med skarven neråt i en smord eldfast form
4 900 g fast potatis Räksås 1 burk räkor i lake (à 360 g) 2 dl gräddfil 2 msk chilisås eller ketchup 1 tsk senap salt och peppar 1 gurka Rödspetta 2 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 400 g rödspätta 2 ägg 3 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 900 g potatis Citronsås 1 citron 2 dl crème fraiche salt peppar 150 g sockerärtor Spätta 800 g rödspätta 1 msk smör eller olja 1/2 ask ärtskott (à 100 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera de panerade spättafiléerna tillsammans med pepparrotspotatis och haricots verts. Spätta. Vispa ihop med hjälp av en ballongvisp och smaka av med salt och peppar
4 600 g spättafilé 900 g fast potatis 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten salt och peppar 1 kruka dill 250 g broccoli 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 800 g rödspättafilé 2 dl vispgrädde 1 msk majsstärkelse 1/2 fiskbuljongtärning 1/2 ask dill (à 20 g) salt och peppar 4 port ris 1/2 ask små ärter (à 250 g) 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.