Tänk att ett recept nästan "utan allt" kan bli så gott. Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Fritt från mjölkprotein, ägg, sojaoch gluten. Med citrongräs, chili, ingefära ochkokosmjölk. En blandning av svenska rotfrukter och influenser från Thailand
Det är inte det enklaste att få goda och saftiga bullar utan allt. (Kavla inte ut den allt för tunn för då fastnar den gärna i underlaget när man rullar ihop degen då degen är lite kletigare och tänk på att hela tiden täcka bulldegen med plastfolie, den torkar snabbt)Bre det rumsvarma mjölkfria margarinet på den utkavlade degen, strö på kanel, socker och vaniljsocker
Snabba knäckflarn blev dagens snabbfika. Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. 15o g mjölkfritt margarin. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 15o g mjölkfritt margarin
mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen. Jag gör degen med händerna för att det mjölkfria margarinet ska gå in så bra som möjligt
Jag tog vad jag hade i skåpen och det var inte mycket måste jag säga . Jag slängde ihop en kaka under eftermiddagen då vi skulle ha middagsgäst denna söndagseftermiddag
Tillsätt äggen och avsluta med att hälla i det smälta mjölkfria margarinet. Har ett recept sedan tidigare på bloggen men här kommer ett till som jag tycker både är godare och enklare att göra
De är riktiga små älsklingar utanmjölkprotein, ägg, gluten, vete ochsoja. Vill du styla till dem lite extra, smällt lite mjölkfri vit/brun choklad eller rör ihop florsocker med lite vatten och ringla över
Vi har redan börjat ge honom mer än hälften av den rismjölk han fick förut och nästa steg är att försöka få Mattheo att ge upp sina risrån och riskakor och äta mjukt bröd istället
Goda alldeles nygräddade med lite mjölkfritt smör till. Jag har hört att det ska vara svårt att få till smaken och konsistensen i glutenfritt bröd men det måste vara en gammal skröna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.