Smulpaj med rabarber – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 12 dl havregryn
  • 12 krm flingsalt
  • 1175 g kylskåpskallt smör
  • 12 dl strösocker
  • 1400 g rabarber
  • 11 medelstort äpple
  • 12 tsk potatismjöl
  • 1 eventuellt vaniljsås eller glassSmuldeg: Mät upp mjöl, havregryn och salt i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Arbeta in sockret. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i en matberedare.
  • 1 Fyllning: Skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Skala och kärna ur äpplet och skär det i små bitar. Blanda frukten med potatismjöl.
  • 1 Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform. Fördela frukten över degen och avsluta med resten av smulorna.
  • 1 Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i drygt 50 minuter eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna.
  • 1 Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller glass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.