1 eventuellt
vaniljsås eller glassSmuldeg: Mät upp mjöl, havregryn och salt i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Arbeta in sockret. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i en matberedare.
1 Fyllning:
Skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Skala och kärna ur äpplet och skär det i små bitar. Blanda frukten med potatismjöl.
1 Strö
ut hälften av smuldegen i botten av en pajform. Fördela frukten över degen och avsluta med resten av smulorna.
1 Grädda
i nedre delen av ugnen i 175 grader i drygt 50 minuter eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna.
1 Låt
pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller glass.
Ingredienser Portioner. 1 sats Fyllning 5 äpplen (fasta, syrliga) 1 dl socker 1 msk kanel Pajdeg 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl socker 100 g smör eller margarin Till servering glass eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Skalade och tärnade rabarber som täcker pajformen gott och väl
Råa rabarber är på tok för sura på min smak, så i detta recept har jag valt att koka rabarbernmed kanel & socker, det ger den mer sötmna, och jag tycker nästan att den smakar mer då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.