Lägg laxen i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. salt och peppar. Vispa grädden och blanda med crème fraiche, senap och dill och bred över laxen
När potatisen kokat klart, sila och pressa med potatispress. Häromdagen såg jag ett recept hos ICA så idag gjorde jag en variant på den med sådant jag hade hemma
torskrygg. Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det brynta smöret och jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
Lägg sparris, fänkål och räkor runt ena halvan av tallriken och toppa med lite plockad fänkålsdill. Riv osten och blanda den med potatis, gräslök, salt och peppar
Lägg upp fisk, sötpotatispuré, potatis ochsparris på varma tallrikar. Mixa potatisen med stavmixer till en slät konsistens och späd eventuellt med kokgrädden
Låt lök och vitlök steka med på slutet. Krydda med salt o peppar. En mästerlig maträtt komponerad av Ulf Wagner till Sinnen och Smaks event i Stockholm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.