Placera ut bollarna på plåtarna och tryck till så de blir platta. Det är sällan jag bakar kakor men när Månadens Sötsak blev just småkakor kunde jag inte hålla mig
Platta ut bollarna ordentligt i handflatan eller direkt på plåten. Dem här småkakorna är super goda. Tänk på att lämna plats mellan kakorna då dem flyter ut under gräddningen
Förvara dem sedan i en tättslutande burk. Om du gör mellan 40-46 småkakor så blir en kaka 2 propoints och gör du fler än 46 så blir en kaka 1 propoints. Lägg gärna rullarna bredvid varandra på en skärbräda och låt stå kallt i cirka 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 10-14 minuter, beroende på kakornas tjocklek. 40-46 småkakor s. 30 minuter S
Orginalreceptet ger 30 st enkla kakor men jag valde att utveckla kakorna och gjorde dubbla med en variant av Peanutbuttercream som fyllning. Peanutbuttercookies, 30 st enkla eller 15 dubbla1 dl jordnötssmör1 dl socker1 ägg1 äggula1 msk vatten3 dl mjöl1 tsk bakpulver1 äggvita till pensling1-2 dl salta jordnötter, hackadePeanutbuttercream
Stjälp ut på mjölat bakbord, dela i fyra delar och rulla till längder. 200 g mjukt smör 2 dl socker1 msk vaniljsocker4 dl vetemjöl100 g Marabou Dajm (inte vanlig dajm, utan chokladkakan med dajm
Kavla ut degen tunnt på ett mjölat underlägg och skär sedan ut lagom stora cirklar med hjälp av en rund skål eller ett glas, beroende på hur stora piroger du vill ha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.