Ta fram degen och rulla små bollar av den och lägg på en plåt med bakplåtspapper. det är en spröd liten kaka med kaneloch socker på och den bara smälter i munnen när man äter den =) Den här gången när jag bakade de här kakorna blev degen verkligen perfekt, lättarbetad och smidig så det blev väldigt fina kakor den här gången också "Rasande eleganta" som Birgitta Rasmusson skulle ha sagt =)
I denna grytan hade jag i lite kanel som gav grytan en jättegod smak. Det kanske låter konstigt och annorlunda med kanel i maten, men det blir väldigt gott
Vispa Milda VaniljVisp med kanelen. Klä de smorda kakformarna med mördeg och fyll med bärblandningen. Lägg en tesked florsocker och en pekannöt på varje kaka
Merparten av det gick åt till ett marmeladkok, mitt allra första faktiskt. Smaksatt med calvados och en gnutta kanel blev den väldigt god i all sin enkelhet
Hetta upp hälften av vardera smör och olja i en gryta. benfritt kött av bog eller ytterlår. Skala och hacka lök och vitlök, skala och tärna morot och selleri
Filmjölksbröd med inslag av julen. Häll på filmjölk, sirap ochlingonoch blanda i en jämn smet. Som jag har längtat efter jul, ledighet, Umeå och att träffa familj & vänner
Blanda mandelmjöl med florsocker ochkanel. men pepparkakor och glögg ska det bli. och så har vi en bit saffranstårta kvar från gårdagen som vi kan smaska på
Jag mindes att jag för ett tag sedan såg ett recept som Millan Sandberg (för övrigt också en av Team Proteinbutikens atleter) gjort och valde att utgå ifrån det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.