De har en fantastiskt god smak av pepparkakor, bitar av sötmandel och så är de härligt knapriga. Att göra degen är väl inga problem men att sedan kavla, försöka flytta de tunna kakorna till plåtarna, grädda utan att bränna kakorna det minsta – nja, det är inte min grej
inte för att hon är allergisk eller så, nej då hon har bara lite idéer. Jajamensan, just när man trodde att det inte kunde bli bättre så har just dessa skurna pepparkakorna en tvist i smaken, en tvist som lyfter kakorna ännu ett steg
Till sommarmat räknar jag rabarber, kanske inte serverat med färskpotatis men i lite andra former. Vid midsommar har jag en tanke på att servera en rätt som är ganska så lätt att tillreda och är frisk i sin framtoning
Blanda allt det skurna med olivoljan. Salladen på påskbuffén var en gul och färggrann skapelse. Men den passar naturligtvis, trots sin färg, när som helst under året
Pepparkakor, mjuka kakor, lussebullar… Visst vill man ha riktigt gott kaffebröd till jul. Och det gäller ju även om man av olika skäl inte vill eller kan äta gluten
Det går ju att pickla typ allt, intebara rödlök. Tillbehör & sallader. Tror de skulle vara perfekta till midsommarmiddagen, men picklade grönsaker är bästa bästa bästa grejen för att få in mer grönsaker i vardagsmaten också
Den här är en favorit och ett klart måste till varje jul. Nu idag när jag skulle göra den så hade jag givetvis ingen lingonsylt, tur att det bara tar typ 5 minuter att göra egen lingonsylt när man har frysta lingon… så det blev iallafall en kaka
Häll i vinet och låt koka ner till hälften. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Tar man soppan som förrätt och serverar i mindre skålar, räcker soppan till det dubbla, dvs 8 portioner
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Du får här istället ta del av mitt recept på LCHF-Pepparkakor, lagom till glöggkalasen i adventstid. I kokboken kallar jag kakorna för Kryddkakor, eftersom de är så goda att man kan njuta av dem när som helst på året, intebaratill Jul
Tillsätt bikarbonat blandat med lite mjöl och mandel. Arbeta ihop och tillsätt det mesta av mjölet. Linda in dem i plastfolie och förvara i kyl till nästa dag
Jag insåg att det bästa jag kan göra med äggvitorna är att använda dem till fisk. Här i stan finns tråkigt nog inte utrymme för en sådan, på vår mikroskopiska radhustomt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.