smör. 1äggulor. 1lingon. 1citron, juicen. 1vatten. 1salt. 1vitpeppar. 1lättvispad gräddeSmält smöret långsamt och skira det (häll av det klara smörfettet och låt bottensatsen vara kvar i kastrullen)
Ni vet den där kalla såsen som man liksom bara ville äta ur en stor soppskål helst, så god den var. När vi dessutom ändå är inne på skolmatsedeln så tänkte jag idag dela med mig av en riktigt skolmatsedelsklassiker - skolans fiskssås
Skolansfisksås-recept brukar göras på gräddfil och/eller fil med lite majonnäs. Jag gillar när det blir lite mjukare i smaken och använder därför bara gräddfil
fisksås,. Skolanskalla dillsås till fisk. Jag kan nog med säkerhet säga att de flesta av oss gillade den kalla dillsåsen som serverades till fisk i skolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.