Smaka av med vegeta och svartpeppar. Lite vegeta och malen svartpeppar. Servera biffarna och såsen med kokta sötpotatis (eller vanliga kokta potatis) och lite lingon
100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en
Smaka av med salt och peppar. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Finhacka lök och vitlök. Vänd runt äppelklyftorna i persiljan och smaka av med salt
Slå av pastan och blanda ner den i svampen medan den är al dente. Den suger då åt sig av vätskan, späd eventuellt med mer vätska om det blir för stabbigt
Hacka löken och fräs den i rikligt med olivolja. Risotto med trattkantareller. Fint nog för att fira att en ny vecka startat och för att få användning av ännu några av kantarellerna från mor och far
Jag gjorde ungefär samma gryta i höstas, men då medrenskav. Jag har fortfarande så mycket svamp i frysen så häromdagen blev det en lövbiffgryta med trattkantareller och lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.