0,5 st
rödlök 1 st äpple 1,5 dl majonnäs tabasco 1–2 droppar tabasco salt 4 st formbröd smör till stekning 1 msk dill hackad 4 msk forellrom svartpeppar nymalen 500 g räkor ca 1,25 kg med skal
Blanda majonnäs med lök och äpple i en skål. Smaka av med tabasco och salt. Toppa med dill och rom. Täck med plastfilm och låt stå i kylskåp minst 30 minuter. 1 st äpple
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Smaka av skagenröranmed lite salt, peppar och pressad citron. Skagenröran är nu klar att serveras. 2-3 stycken hela räkor till garnering. 750 gram oskalade räkor eller 1 pkt skalade i lag eller ca 3-4 dl frysta eller färska räkor utan skal
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Då är det viktigt att du rör om glassen minst tre-fyra gånger i timmen. Att byta ut äppelpajen mot äppelskivor stekta i socker och servera med lite havresmul till är ju egentligen inte särskilt avancerat
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Vi har spenderat dagen på landet, med kalas, god mat och en sväng på sjön. Igår lovade jag er som följer mig på instagram att ni skulle få receptet på min godaste skagenröra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.