En mycket god sill som min bror gjorde till midsommar. 200 g inläggningsklar sill 10 cm gurka 0,5 kruka dill 1 bananschallottenlök 1 lime, skalet och saften 1 grön chili 1 - 2 - 3 Lag. 1 del ättika 2 delar socker 3 delar vatten Skär sillfiléerna i önskad
 Silloch ägg är en bra frukost att variera med ibland. Sillmed lingonsylt För mig har alltid sillmed lingon, som det äts i södra Sverige, låtit mycket udda
Matjessill i bitar, kokt potatis och kokta ägghalvor. Ägg, brynt smör, Påsk, sill. Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
Idag har jag gjort chokladtryffel, inlagd silloch julköttbullar. Sillen som sagt var. Börja med att koka upp vatten, socker och ättika tillsammans med lagerblad, vitpepparkorn, kryddnejlikor och kanelstången
Klipp eller skär av fenorna på sillen, salta och peppra och stek i smör. Man behöver definitivt inte panera sillen/strömmingen i mjöl - det blir precis lika bra att bara steka i smör/ghee
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Blanda ner tomathacket och den rivna parmesanen. 1 förp 5-minuterssill, 420 g 150 g soltorkade tomater 1 dl grovt riven parmesanost, ca 50 g 2 dl crème fraiche salt och peppar Låt sillen rinna av ordentligt och dela den i mindre bitar
Lägg i resten av sillenoch täck med det återstående av löken och korriandern. Undvik i så stor mån det går att ta på sillenmed händerna, eller att peta i lagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.