Det kan inte vara många som missade hysterin och uppståndelsen kring semmelwrapen som Mattias Ljungberg, konditor på Tössebageriet skapade tidigare i år
Det är mycket semlor i flödena just nu. både på facebook och på instagram. Man ser alla möjliga varianter på semlor och alla möjliga smaker också för den delen också - Nutellasemla, blåbärsemla, vaniljsemla och prinsessemla
Idag är det fettisdagen. Har bakat något annorlunda som påminner om semlan. Det här receptet är från tidningen Baka, en vanlig rulltårta med mandelmassa, vispad grädde och karamelliserade mandlar i
GRATTIS TILL MIG PÅ FÖDELSEDAGEN. Idag är det min dag och även om det inte blir något stort firande så kommer mina kollegor på jobbet ett få smaka på lite godsaker
Rulltårta. Sätt ugnen på 250°. Täck en långpanna medbakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl,bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och rör ner det tillsammansmed vattnet
I min iver att skapa nya roliga recept, lite som konditorn på Tösses i Stockholm som gjorde en semmelwrap, skapade jag för två år sedan en semmelrulltårta (rullsemla)
Om en vecka är det fettisdagen, då är det tradition att äta semlor. Förra året gjorde semmelwrappen entré och var för övrigt något jag delade här på bloggen
Än har jag inte fått nog av semlor, speciellt eftersom att maken börjar tycka om det så mycket. Något han också tycker väldigt mycket om i bakverksväg är rulltårta
Hello. Äntligen hemma efter en låång kobbdag med kvällsmöte. Nu är det bara att fa tag i matlagning och lite röj här hemma, hade hellre krupit ner i sängen och släckt för natten för jag är sjukt trött och anar ett besök av migränen
Semlan, ett av våra mest uppskattade svenska bakverk som numera finns i alla möjliga olika sorters smaker och former som dessutom börjar säljas tidigare för varje år som går
Tydligen så är det rulltårtans dag idag. Det hade jag heeelt missat haha. Jag brukar ha koll på bakverksdagar men den här dagen hade jag inte ens någon aning om att den existerade
Tydligen så är det rulltårtans dag idag. Det hade jag heeelt missat haha. Jag brukar ha koll på bakverksdagar men den här dagen hade jag inte ens någon aning om att den existerade
Förra året (eller var det till och med förrförra året. ) var ju semmelwrapen den allra trendigaste varianten på semla, och i år verkar prinsessemlan vara grejen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.