Ikväll gjorde jag en fräsch salladmed bla rökt lax, räkor, sparris och avocado. Till salladen gjorde jag en pepparrotsdressing som du hittar receptet på här
Två gånger under den gågna helgen har vi frossat på sallad toppad medkallrökt lax och avokado. Resten av ingredienserna har varit olika typer av salladsblad, rädisskivor, rödlöksstrimlor, cocktailtomater, gurka och lätt ångad grön sparris
Släng några pinjenötter i pannan och låt dem rosta i någon minut medan du attackerar din avokado. Om du liksom jag tycker att det kan få lov att vara lite tjusigt även på lunchen gröper du ur små kulor med en tesked eller ett litet kuljärn, annars duger förstås vanliga bitar
Varva räkor, lax och sallad i parmesansnäckan. Hetta upp en teflonstekpanna på medelvärme. Forma en tunn rundel med en stekspade och låt osten smälta tills den är gulbrun
Häll pastan i en stor skål eller i portionsskålar och toppa med lax, räkor och avokado i klyftor. Jag följde inte riktigt receptet slaviskt, jag blandade ner en påse rucola i den nykokta pastan och så använde jag mig av västerbottensost istället för Prästosten
Receptet räcker till en lättare måltid för fyra personer, som en ordentligt mäktig måltid för två - eller varför inte skära rågbröd i än mindre bitar, toppa medsalladen och löjromen, och servera som snittar till ett glas kallt, vitt vin
Ört & citroncreme. Lägg potatisarna på en plåt med kryddor och olja, rosta i ugn. Lägg örterna i en mortel med några droppar olivolja, mortla tills det blir lite mosigt
Mat i min smak helt enkelt, hur gott som helst med en fisksoppa medrökt lax och räkor. Skala räkorna ( burkräkor går bra det med, gärna de på glasburk som är så mycket godare)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.